top of page

Yksi tärkeä termi, jolla hyödynnät yksilöllistä energiaasi laulaessa, puhuessa ja treenatessa

Päivitetty: 2. marrask. 2022

Olen huomannut että moni laulaja harjoittelee paljon, ja siitä huolimatta on esteitä jotka vaikuttaa etenemiseen.


Katsoisitko mieluummin jutun videolta? Se on tässä!Meillä on ajatuksemme ja toimintatapoja, meillä on erilaisia tekniikoita, jotka eivät

vie sinne toivottuun tulokseen.


Vaikka kuinka toistaa, ja vaikka kuinka harjoittelee, jossain vaiheessa tulee etenemisessä pysähdys, tasanne tai jopa taantuminen - vaikka kuvittelee tekevänsä töitä edetäkseen.


Toisaalta on monia, jotka ihmettelevät, miksi ääni ei toimi, eikä tiedä osaa tehdä asialle mitään.


Kun et tiedä, miten voisit edetä ja kuinka edetä osaamisen seuraavalle portaalle,

kun tuntuu kerta toisensa yrittämisen jälkeen, vaikka mitä tekisit, et pääse etenemään.


Tuntuu, että haluaisit mielummin käpertyä sohvan nurkkaan ja jäädä katsomaan muiden ihania YouTube-saavutuksia, jotka näyttää niin helpolta, ettet itse

uskalla avata suuta, ja antaa äänesi tulla ihmisten ilmoille.


Tässä vaiheessa minä tulen apuun.


Moni varmasti on kokenut tilanteita, jossa on ollut liikutuksen vallassa. Tällöin tunteet ikään kuin nousee pintaan, ja ääni lähtee helposti täristämään tai värisemään, ja se tunne kuuluu äänessä.


Tunteet ovat erinomaisen tärkeitä ja ne ovat ikäänkuin tienviittoina. Ne tienviitat näyttävät meille reittiä itseemme - mutta tunteet eivät ole yhtä kuin me itse.


Koemme tunteita, tunteet ovat irrallinen osa identiteetistä. Tunteet vaihtelevat tilanteen ja tunnelman mukaan, eivätkä ne siten ole pysyviä.


Tunteet ovat osa ihmisyyttä, ja se tekee meistä mielenkiintoisia ja monipuolisia.


Kun tunteet kuuluvat äänessä, se luo kuulijaan yhteyttä, ja se luo inhimillisyyttä, samaistettavuutta ja se tekee meistä persoonina, äänenkäyttäjinä ja esiintyjinä mielenkiitoisia.


Vaikka tunteet ovat osa inhimillisyyttä ja ne saavat kuulua äänessä, on tilanteita, joissa tunteet eivät voi ottaa valtaa äänestä.


Voimme muokata tätä harjoittamalla tekniikkaa, ja se on sitä konkreettista työtä, treeniä.


Äänenkäytön tekniikka auttaa pitämään kunkin hetken tunnetilan latauksen hallussa niin, että tunne ei vie valtaa. Tekniikka on perustus, johon voi aina tukeutua, kun tunne tahtoo ottaa valtaa ääneltä. Ja silloin äänessä voi antaa kuulua niiden elementtien, joiden haluaa kuulua.


Moni haluaa hallita äänensä ja tunteensa. Mutta mieti, mitä hallitseminen sanan sisältönä oikeastaan merkitsee.


Hallitsemisen synonyymeja ovat määrätä, ohjata, vaikuttaa ratkaisevasti, johtaa, komentaa, kohota yli, nousta yläpuolelle. (lähde : https://www.suomisanakirja.fi/hallita)


Ja jos katsot näitä termejä, niiden sisällön lataus on käskevä, manipuloiva ja tungetteleva.


Jos haluamme hallita ääntä ja tunteita, luomme energiasisällön, joka on käskevä, manipuloiva ja tungetteleva. Pakotamme äänen rengiksi isännälle, eli itselle, egolle. Toistamme tekniikoita, joita kuvittelemme tarvitsevamme, jotta voimme hallita ääntä - ja tunteita, jotka saattavat ottaa vallan äänestä.


Sen sijaan voisit ottaa äänen haltuun.


Tunnustele energialatausta, jonka tämä lause saa sinussa aikaan. Mitä, jos voisit antaa äänen ja tunteiden olla sellaiset, kuin ne ovat. Ottamalla äänesi haltuun voisit päästää äänessäsi esiin ne elementit, jotka luontaisesti ovat jo olemassa, ja vahvistaisit niitä.


Tällä ajatuksella, jossa ääni voidaan pitää hallussa, voi olla varma äänen toimivan siitä huolimatta, että on tietty tunnetila.


Tekniikka voi kehittää, ja se on vaan työtä ja toistamista, mutta siinä vaiheessa kun toistamisesta tulee toistamista toistamisen vuoksi "hauki on kala" -mentaliteetilla, niin silloin kannattaa pysähtyä miettimään.


Tällä tavalla eteneminen ei ole mahdollista tietystä pisteestä eteenpäin, ja se piste on jokaisella hyvin yksilöllinen - mutta se on olemassa.


Tärkeämpää on löytää oma reitti ja tapa, jolla pitää ajatuksen mukana harjoittelussa, ja myös aitouden ja tunteet niin, että ne on hallussa.


Huomioi, millaisella tunnetilalla ja energialla käytät ääntäsi, ja etenkin harjoittelet. Näin voit huomata etenemisessäsi huikeita hyppyjä eteenpäin - ja vain omaan sisäiseen viisauteesi ja aitouteesi tukeutuen!


Haluatko astua isosti esiin asiantuntijana tai laulajana? Varaa maksuton keskusteluaika, ja katsotaan askelmerkit menestykseesi.
159 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page