Keho, kehollisuus ja tunteet. Helppo harjoitus kehotietoisuuden lisäämiseksi

Päivitetty: 22. tammi 2020

Keho. Meidän olemisemme mahdollistava kulkuväline. Kaikilla on oma keho, mutta kuinka huomioit kehosi?

Autoa, polkupyörää tai arvovaatteitakin huolletaan aika-ajoin, mutta se oma, kaikista lähinnä oleva väline, keho, jää viimeiselle sijalle huoltolistalla. Kuulostaako tutulta?


Selkä kremppaa, käydään ehkä lääkärissä, ehkä ei, jotain apua tulee jostain, ehkä, asian kanssa oppii elämään, ehkä. Oletko koskaan ajatellut oikeasti kehoasi ja sen ihmeellisiä mahdollisuuksia?


Meidän elämämme tässä ajassa on hektistä, ympärillä tapahtuu paljon kaikkea, mikä vie huomiomme yleensä pään sisään, ajatuksiimme. Kroppa unohtuu, kun se on siinä jatkuvasti, ja vasta, jos se on ollut hetken kunnossa ja taas kremppaa, niin sitten huomioimme kehon tarpeita takautuvasti, ennakoivasti unohdamme koko kapistuksen. Kehon.

Mietipä, miltä tuntuu, kun olet uupunut - tai epätoivoinen, iloinen, hämmästynyt... Tunteet heijastuvat kehoon, ja jokaisella tunteella on omanlainen kartta. Asiasta on tehty ihan tieteellistä tutkimusta, ja tuloksissa päädyttiin siihen, että kehokokemukset tunteista ovat universaaleja, ei ainoastaan henkilökohtaisia! 


Kun tunnemme, kehomme reagoi, ja jos huomioimme reaktiot, voimme ottaa niistä opiksi. Jos työnnämme kehomme reaktiot tuntemuksiamme kohtaan syrjään, lukitsemme itsemme - keho jää tunteiden luomaan vankilaan. 


Aika moni ihminen kantaa sisällään kokemuksia, joita ei ole päässyt purkamaan, keho reagoi kivuilla ja jännityksillä tietyissä kehon osissa, näitä kipuja turrutetaan särkylääkkeillä, joista saadaan hetken helpotus, kunnes kipu vaan yltyy. Noidankehä on valmis.

Mitä, jos voisit olla kehossasi kotona? Mitä, jos huomioisit kehosi tarpeet ja viestit? Lisäisit kehotietoisuuttasi ja läsnäoloa tässä ja nyt. Kohtaisit tunteesi sellaisena kuin ne sinulle ilmaantuvat, eikä sinun tarvitsisi kärsiä kehosi krempoista. 

Kuulostaa ihanteelliselta, muttei mahdottomalta!


Olisitko valmis huomioimaan itseäsi, tunteitasi ja kehoasi enemmän?


#jenniruuth #kehotietoisuus #laulunopettaja #jooga #mindfulness #mielikuvaharjoitus #kehollisuus #ääni #äänenkäyttö #äänenhuolto #hyvinvointi


4 katselukertaa0 kommenttia