Hinnasto

LAULU
ÄÄNI

Yksitys- ja ryhmäopetus

Äänitohtori

JOOGA
HENGITYS

Yksityis- ja tilaustunnit

Hoitava Hengitys HB

under construction

...

 

Laulutunnit Solo ja Molto
Vaihtoehtoina on yksilötunnit ja pari-/pienryhmätunnit. Tunneilla harjoitamme ääntä erilaisten lämmittävien harjoitusten sekä laulujen avulla.

 

Solo laulutunneilla harjoitetaan ääntä erilaisten lämmittävien harjoitusten sekä laulujen avulla. Opetuksessa punaisena lankana on jokaisen oman, yksilöllisen äänen löytäminen ilon ja oivallusten kautta. Tunteihin nivotaan tietoutta äänielimistön toiminnasta ja äänenkäyttäjän kehon huollosta. Tunnit toteutetaan yksilöopetuksena ja harjoitettavat kappaleet valitaan yhdessä opiskelijan kanssa mielenkiinnon ja tason mukaan. Tunnin kesto on 40min, ja tämä tuntityyppi on toteutettavissa myös videoyhteydellä. Hyppää mukaan!

Molto laulutunneilla harjoitetaan ääntä erilaisten lämmittävien harjoitusten sekä laulujen avulla. Opetuksessa punaisena lankana on jokaisen oman, yksilöllisen äänen löytäminen ilon ja oivallusten kautta. Tunteihin nivotaan tietoutta äänielimistön toiminnasta ja äänenkäyttäjän kehon huollosta. Tunnit toteutetaan yksin- tai pari-/pienryhmäopetuksena (2-4hlö) ja harjoitettavat kappaleet valitaan yhdessä opiskelijoiden kanssa mielenkiinnon ja tason mukaan. Tunnin kesto on 55min, joka jaetaan osallistujien kesken tasan. Tunnilla voidaan laulaa yhdessä moniäänistä ohjelmistoa tai tunti voidaan jakaa osallistujien kesken master class -tyylisesti. Hyppää mukaan! 

Opetus tapahtuu joko Jyväskylän Tuohimutkassa/ sovitusti muualla, paikassa olisi hyvä olla piano, tai virtuaalisti videoyhteyden välityksellä. 

Äänitohtori

Vaivaako äänentuotossasi jokin? Tuntuuko ääni ja kroppa olevan jumissa? Äänitohtorilla pääset pureutumaan juuri nyt käsillä olevaan keholliseen ja äänelliseen haasteeseesi ja saat täsmälääkkeet käyttöösi välittömästi. Virtuaalivastaanotolle voit tulla vaikka omalta kotisohvaltasi, videoyhteyttä varten tarvitset jonkun sovelluksen näistä: Zoom, Skype, Messenger, WhatsApp, FaceTime. Videoyhteyttä varten kerro varauksessa, millä sovelluksella haluat yhteyden, ja lähetäthän puhelinnumerosi/ Skype-tunnuksesi, jotta saan sinuun yhteyden!

Ajanvaraus tapahtuu ajanvarauskalenterin kautta viimeistään tuntia ennen ajankohtaa, ajan peruutus viimeistään 4 tuntia ennen varattua aikaa. Maksu tapahtuu ennakkoon verkkokaupassa tai MobilePay-sovelluksella. 

Hyppää mukaan!

 

Hoitava Hengitys HB

Tuntuuko olo usein väsyneeltä ilman syytä? Hengästytkö helposti? Liikutko ja haluaisit parantaa suorituskykyäsi? Hengitys on automaatio, ja silti hengityksen häiriöt ovat yleisiä. Hengitys voi olla kiihkeää ja pinnallista, tai syvää ja raskasta puuskuttamista. Liikahengittämistä. Häiriintynyt hengitys aiheuttaa aineenvaihdunnanhäiriöitä, joista seurauksena elimistön hapenpuute sekä monimuotoisia terveysongelmia. Ei siis ole yhdentekevää, kuinka hengitämme. Tule oppimaan Hoitava Hengitys -kurssille yksinkertainen, mutta tehokas ja kokonaisvaltainen menetelmä terveyden itsehoitoon, olitpa sitten puhuja, liikkuja, astmaatikko, unihäiriöistä kärsivä, pienten lasten vanhempi tai hoitoalalla työskentelevä. Tällä kurssilla saat tuhdin tietopaketin hengityksen vaikutuksesta hyvinvointiisi ja käytännön työkalut normalisoida hengitys. 

Uniikit äänet 

Oletko aina halunnut laulaa, mutta et omasta mielestäsi osaa laulaa? Tai ehkä sinulle on jäänyt traumoja koulun laulukokeista? Tässä sinulle hyvä uutinen: jokainen pystyy oppimaan laulamaan! Tutkitusti yhdessä laulamisella on positiivisia terveydellisiä vaikutuksia, laulamisen on todettu mm. lisäävän oksitosiini-hormonin erittymistä, vähentävän stressiä, ja sillä on myönteisiä vaikutuksia yleiseen terveyteen aktivoiden vasta-ainetuotantoa.

 

Uniikit äänet - alkavat aikuislaulajat -kurssi on tarkoitettu sinulle, joka olet vielä ääneesi tutustumisen alkutaipaleella.

Uniikit äänet - jatkavat aikuislaulajat -kurssi on tarkoitettu sinulle, joka olet jo päässyt äänesi tutustumisen makuun Uniikit äänet - alkavat aikuislaulajat -kurssilla.

Uniikit äänet -ryhmässä ihan jokainen laulusta kiinnostunut on tervetullut kehittämään ääntään ja ilmaisuaan, jokainen ääni on yhtä arvokas osa ryhmää! Tapaamisissa teemme yhdessä erilaisia ääniharjoituksia, tutustumme äänen mahdollisuuksiin ja laulamme tuttuja lauluja. Ryhmässä oma ääni sulautuu muiden ääniin, jolloin kynnys päästellä ääntä on matala. Jos koet haluavasi tutustua ääneesi sallivassa ilmapiirissä ja iloisessa seurassa, tämä ryhmä on juuri sinulle. Tervetuloa kokemaan oma uniikki äänesi!

Tämä on sinulle, joka olet ehkä lopettanut laulamisen kouluaikojen laulukokeiden takia. Laulutaidottomien ryhmässä ihan jokainen laulusta kiinnostunut on tervetullut kehittämään ääntään ja ilmaisuaan, jokainen ääni on yhtä arvokas osa ryhmää! Jos koet, että haluat kehittää ääntäsi ihan alusta asti, tämä voisi olla sinulle sopiva tapa aloittaa. Harjoituksissa teemme yhdessä erilaisia ääniharjoituksia, tutustumme äänen mahdollisuuksiin ja laulamme tuttuja lauluja. Ryhmässä oma ääni sulautuu muiden ääniin, jolloin kynnys päästellä ääntä on matala. Tervetuloa kokeilemaan!

Voimaääni
Täällä voit etsiä omaa todellista ääntäsi turvallisessa ympäristössä kokeillen. Ryhmä on tarkoitettu niille, jotka haluavat kokea äänen parantavaa ja rentouttavaa voimaa, tutkia äänen antamia mahdollisuuksia. Voimaääneen tehdään tuttavuutta erilaisilla keho- ja havaintoharjoituksilla, sekä myös ääni- ja resonanssiharjoituksilla, tutustumme myös harmonisiin ylä-ääniimme. Ryhmään ovat tervetulleita kaikki, jotka ovat kiinnostuneita äänestä, tai joilla on oman äänensä kanssa ongelmia, tai jotka haluavat kokea äänen parantavaa voimaa. Laulutaitoa ei vaadita, tunneilla ei lauleta perinteisessä mielessä; riittää, että osaat puhua!

Laulupaja

Onko perheessä innostuneita laulun rallatelijoita? Laulupaja on lasten ja vanhempien yhteinen ryhmä, jossa opit terveen äänenkäytön periaatteita laulamalla tuttuja ja tuntemattomia lauluja yhdessä muiden kanssa. Tutkitusti yhdessä laulamisella on positiivisia terveydellisiä vaikutuksia, laulamisen on todettu mm. lisäävän oksitosiini-hormonin erittymistä, vähentävän stressiä, ja sillä on myönteisiä vaikutuksia yleiseen terveyteen aktivoiden vasta-ainetuotantoa. Laulupajassa on turvallista harjoitella äänenkäytön alkeita sallivassa ja iloisessa seurassa. 

Tässä neljän kerran laulupajassa saat vinkkejä äänenkäyttöön ja yhdessä laulamiseen, joita voit soveltaa laulaessanne kotona. Jokainen lapsi ja vanhempi on tervetullut omana itsenään ilman tasovaatimuksia!

Jooga & ääni
Erilainen joogatunti, jossa yhdistämme kehokokemuksen eri puolia: jooga-asanoiden fyysinen liike ja äänen ja hengityksen sisäinen liike muodostaa kokonaisvaltaisen liikekokemuksen. Hathajoogaan perustuvassa joogassa käytetään lisänä pieniä laulettuja mantroja, vokaaleita sekä voimaääniä, joiden perusteita harjoitellaan tunneilla. Ja hengitysharjoitukset - pranayamaharjoitukset - kuuluvat tuntiin tietenkin. Äänihän on hengityksen jatke! Tunnit sopivat kaikille, jotka ovat kiinnostuneita joogasta tai kokeilemaan äänensä ulottuvuuksia. Tasovaatimuksia ei ole, tule sellaisena kuin olet. 

Joogayksärit

Joogayksityistunnilla pääset vetreyttämään ruotoasi ja saat virtaa oloosi juuri sinulle räätällöidyllä ohjelmalla. Valmiit paketit sisältävät 3 tai 5 tapaamista kerran viikossa, kirjallisen harjoitusohjelman tarpeidesi mukaan yksilöllisin ohjein, konsultointituen kaikissa ohjelmaan liittyvissä kysymyksissä 3 tai 5 viikon ajan (riippuen valitsemastasi paketista). 

Minijoogayksärit sopivat tiettyyn kehon alueeseen kohdistuvan harjoituksen tekemiseen (jalat-lantionseutu/keskivartalo-selkä/kädet-hartiat), joogayksäreissä keskitytään koko kehoon monipuolisesti. Ota valmis paketti tai trimmataan sinulle tarpeidesi mukainen paketti!

 

Teoriaopetus

Kaiken tasoisille opiskelijoille teoriaopetusta tarpeesi mukaan. Tarvitsetpa preppausta pääsykokeisiin tai haluat muistuttaa mieleesi teorian osa-alueita musiikin hahmottamistasi tukemaan, saat ammattitaitoisen opastuksen itseäsi askarruttaviin asioihin. Räätälöimme opetuksen tarpeiden mukaan sisältämään säveltapailua, teoria-asioita, analyyttista hahmottamista, musiikin kirjoittamista ja/tai musiikin historiallisia osa-alueita. Opetus joko Jyväskylän Tuohimutkassa/ sovitusti muualla tai Zoomin välityksellä.

Kaikki mainitut valmiit paketit on mahdollista toteuttaa valmiille ryhmille teidän omissa tiloissanne / sovitusti muissa tiloissa. 
 

Jos et löytänyt itsellesi sopivaa kokonaisuutta edellisistä vaihtoehdoista, ota yhteyttä niin räätälöidään sinulle sopiva kokonaisuus. Kontaktiopetus tapahtuu Jyväskylässä, sopimuksen mukaan myös muualla. Muista mahdollisuus myös Skype-opetukseen!

 

Liity LauluÄäniJoogan sähköpostilistalle, ja saat ennakkotietoja, etuja ja vinkkejä ensimmäisten joukossa suoraan sähköpostiisi!

Liittymisbonuksena saat viisi ilmaista vinkkiä kestävään äänenkäyttöön.

© 2020 Tmi Jenni Ruuth