ÄÄNI JA LAULU

Äänenkäyttö on henkilökohtaista, se on ainutlaatuista, ja samalla hyvin herkkää ja haavoittuvaakin. Tiedät ehkä tunteen, kun tärkeällä hetkellä ääni sortuu, tarttuu kurkkuun ja sanomasi hukkuu johonkin katkeilevan äänen taakse.

Minä ainakin tiedän tunteen.

Ääntä ja äänenkäyttöä voi ja kannattaa kehittää, lauluhäpeä on liian vähän puhuttu aihe, mutta se koskettaa monia meistä. Äänenkäyttö on treenaamista kuten mikä tahansa liikuntalaji, toistat liikkeitä ja lihakset kehittyvät. 

Ohjauksessani pääset tutustumaan äänesi salattuihin voimiin, laajuuksiin ja mahdollisuuksiin, joita et ole voinut kuvitellakaan saavuttavasi. Kaikki on sinussa olemassa, kun annat itsellesi luvan päästää irti ennakkoasenteista, kehon ja hengityksen jännityksistä ja mielen rajoitteista. 

 

Opetustarjonta

Löydät minut nyt myös äänen verkko-opetuksen parista ajasta ja paikasta riippumatta - ryhmäohjelmat ja henkilökohtaiset ohjelmat. Lisätietoja tulossa pian.

Laulutunnit

Yksityiset ja pari-/pienryhmätunnit 

Tunneilla harjoitamme ääntä erilaisten lämmittävien harjoitusten sekä laulujen avulla. Yksilötuntien kestoksi voi valita 25/40 minuuttia, pari-/pienryhmätuntien kestoksi 55/85 minuuttia. Pari-/pienryhmätunnille voi tulla kaveri(e)n kanssa tai ilmoittautua yksin, jolloin ilmoittautuneista muodostetaan pari/pienryhmä, maksimiryhmäkoko 4 hlöä, mainittu tuntihinta on koko porukalle. Tunnilla kukin saa oman yksilöopetushetkensä, muiden laulua seuratessa opit toisella tavalla paljon lisää, tunnilla voidaan työstää myös moniäänistä ohjelmistoa.

Opetus tapahtuu joko Jyväskylän Tuohimutkassa/ sovitusti muualla, paikassa olisi hyvä olla piano, tai virtuaalisti videoyhteyden välityksellä. 

Äänitohtori

Vaivaako äänentuotossasi jokin? Tuntuuko ääni ja kroppa olevan jumissa? Äänitohtorilla pääset pureutumaan juuri nyt käsillä olevaan keholliseen ja äänelliseen haasteeseesi ja saat täsmälääkkeet käyttöösi välittömästi. Virtuaalivastaanotolle voit tulla vaikka omalta kotisohvaltasi, videoyhteyttä varten tarvitset jonkun sovelluksen näistä: Skype, Messenger, WhatsApp, FaceTime. Videoyhteyttä varten kerro varauksessa, millä sovelluksella haluat yhteyden, ja lähetäthän puhelinnumerosi/ Skype-tunnuksesi, jotta saan sinuun yhteyden!

Ajanvaraus tapahtuu Vello-ajanvarauskalenterin kautta viimeistään 2 tuntia ennen ajankohtaa, ajan peruutus viimeistään 4 tuntia ennen varattua aikaa. Maksu tapahtuu ennakkoon joko PayPal- tai MobilePay-sovelluksella (numero 75524). Suora osoite PayPal maksuihin on paypal.me/jenniruuth

Hyppää mukaan!

Alkavat laulajat

Oletko aina halunnut laulaa, mutta et omasta mielestäsi osaa laulaa? Tai ehkä sinulle on jäänyt traumoja koulun laulukokeista? Tässä sinulle hyvä uutinen: jokainen pystyy oppimaan laulamaan! Tutkitusti yhdessä laulamisella on positiivisia terveydellisiä vaikutuksia, laulamisen on todettu mm. lisäävän oksitosiini-hormonin erittymistä, vähentävän stressiä, ja sillä on myönteisiä vaikutuksia yleiseen terveyteen aktivoiden vasta-ainetuotantoa.

 

Alkavat laulajat -ryhmässä ihan jokainen laulusta kiinnostunut on tervetullut kehittämään ääntään ja ilmaisuaan, jokainen ääni on yhtä arvokas osa ryhmää! Tapaamisissa teemme yhdessä erilaisia ääniharjoituksia, tutustumme äänen mahdollisuuksiin ja laulamme tuttuja lauluja. Ryhmässä oma ääni sulautuu muiden ääniin, jolloin kynnys päästellä ääntä on matala. Ryhmässä oma ääni sulautuu muiden ääniin, jolloin kynnys päästellä ääntä on matala. Tervetuloa kokeilemaan!

  Hinnastoon  

© 2018 Jenni Ruuth

Liity LauluÄäniJoogan sähköpostilistalle, ja saat ennakkotietoja, etuja ja vinkkejä ensimmäisten joukossa suoraan sähköpostiisi!

Liittymisbonuksena saat viisi ilmaista vinkkiä kestävään äänenkäyttöön.